Internationell bibelutdelning

Indien

En indisk man samlade under många år namn och kontaktuppgifter, på personer som önskade få en egen bibel. Han besökte by efter by i flera regioner och samlade namn. Lista efter lista, samlades i pärm efter pärm, fyllda med namn på människor som ville ha en egen bibel. 

När han fick frågan "Vad gör du med alla de här namnen och pärmarna?” svarade han: Jag väntar på att någon ska komma, någon som har en passion att dela ut Guds ord.

Pärmar med namn

Fram till 2015 hade mannen samlat 250 000 namn. Genom ShareWord Globals arbete i Indien har dessa personer fått en egen bibel.

Namninsamlingen i Indien har fortsatt och pågår fortfarande. Den indiske mannen och hans medhjälpare har idag ytterligare 320 000 namn i sina pärmar. 

Goda Nyheters jubileumsinsamling verksamhetsåret 2019/20 samlade in totalt 2,1 mkr till detta ändamål och utdelningsarbetet fortsätter så att ännu fler människor kan få möjlighet att få en egen bibel på sitt eget språk. Många har vittnat om vad det fått betyda, både för dem själva och för de kristna i församlingarna i Indien som lever under svåra omständigheter och förföljelse. Sedan starten 2019 till och med innevarande verksamhetsår, bekostar Goda Nyheter totalt 100 000 helbiblar till Indien. 

Kina

Under verksamhetsår 2020/21 bekostade Goda Nyheter totalt utdelning av 75 000 helbiblar i Kina. Utdelningen fortsätter men myndigheternas agerande mot kristna i landet, gör att allt bibelutdelningsarbete måste göras med stor försiktighet. Ansvariga på plats tvingas hela tiden hitta nya vägar för att nå ut med biblarna till församlingar och människor på landsbygden.  

Packning av bibelkartonger

Vill du bidra med en gåva?

Genom vårt engagemang tillsammans med flera andra änder i ShareWord Global är vi delaktiga i det som utförs på många platser runt om i världen, även om vårt ekonomiska stöd till biblar hittills riktats främst till Indien, Kina, Sydafrika och Uganda. Arbetet fortsätter och med din hjälp kan ännu fler människor få en egen bibel på sitt språk. Människor som i sin tur får möjlighet att växa i Ordet och nå ut med evangeliet. 

Du kan Ge din gåva genom att använda Swish 9009085, bankgiro 900-9085 eller plusgiro 900908-5. Du kan också använda betalfunktionen Ge en gåva via den gula knappen uppe till höger på sidan. 

Tack för din gåva!

 

Fler artiklar

Under perioden 26 maj - 28 augusti är du, som ansöker om medlemskap eller anmäler dig som understödjare, automatiskt med i utlottningen av två cyklar.
Sommaren 2022 kommer Goda Nyheter finnas representerade på flera av de kristna konferenserna runt om i landet. Vi är på plats i utställningsområdet för att informera, inspirera och svara på dina frågor om bibelutdelningsverksamheten. Kom och låt dig inspireras av vittnesbörden om vad en bibel fått betyda i människors liv.
Bibelmagasinet Light har temat Ljus. Beställ nu till sommarens aktiviteter - passar både i den egna församlingsverksamheten och i evangelisationssyfte.
Hösten 2022 satsar Goda Nyheter på utdelning till studenter på universitet och högskolor runt om i hela landet. Vi arbetar tillsammans - medlemmar, volontärer och kristna studentgrupper - för att ge så många som möjligt chansen att ta emot Guds Ord. Välkommen att vara med du också!
Bibeln fortsätter att finnas kvar i skolans nya kursplan och det är vi glada över! Därför erbjuder vi - helt kostnadsfritt - en klassuppsättning biblar till varje skola. Innebär en extra hjälp i religionsundervisningen samt att varje elev får chansen att hålla och bläddra i en bibel.
Våra presentationsfilmer ger en närmare bild av vår bibelutdelningsverksamhet. Du ser dem genom att klicka på länkarna.